Undersøkelse Hos Tannlege Og Tannpleier

Undersøkelse hos tannlege og tannpleier Nesodden Fagerstrand Drøbak

Undersøkelse hos tannlege eller tannpleier anbefales at du gjør regelmessig. For de fleste av oss vil det holde med en til to gang per år. Vi er i dag to tannleger og en tannpleier som vil gjøre vårt beste for at din undersøkelse vil gå raskt og smertefritt.

Klinisk undersøkelse

Ved en klinisk undersøkelse hos tannlege og tannpleier vil man foreta en grundig kontroll av tenner og tannkjøtt. Tyggemuskler, tungen, kjeveledd undersøkes også. Slik at man kan kartlegge behandlingsbehovet som pasienten har. Basert på behandlingsbehovet kan man lage en behandlingsplan.

Røngenbilder

røntgenbilde hos tannlege eller tannpleier Nesodden Fagerstrand tannklinikk drøbak

På undersøkelsen tas det røntgenbilder etter behov. Røntgenbilder brukesfor å finne eventuelle hull i tennene, betennelser og se etter lekasjerpå gamle fyllinger, kroner, bro eller rotfyllinger. Annet som kanoppdages er tennenes feste og avdekke tegn til periodontitt(tannløsningssykdom) eller gingivitt (tannkjøttbetennelse).

Fjerning av tannstein, puss og polering

Når du er ferdig med den kliniske undersøkelsen er det vanlig at tannpleieren eller tannlegen fjerner tannstein. Tannstein er kalkstoffer fra spyttet i munnen som avleires og legger seg utenpå tennene som et hardt belegg. Det hele avsluttes med en puss og polering for å fjerne missfarging og belegg.

Kontakt oss på 40202383 eller e-post: post@fagertann.no for en skånsom undersøkelse av dine tenner. En undersøkelse hos oss skal være så smertefritt som mulig.